Filosofie

Uniciteit
Elk mens is uniek, met eigen smaak en voorkeur. Ook qua uiterlijk, en daarom verdient wat mij betreft iedereen maatwerk. Atelier Vinkenoog schenkt aandacht aan zowel innerlijk als uiterlijk welzijn, Personal Design. 

Fast fashion
Ben je ook van mening dat een sustainable garderobe belangrijker is dan een kast vol fast fashion? Wegwerpmode dus, waaraan wereldwijd grote overschotten zijn. Denk dan bewust na bij het aanschaffen van kleding en werk samen met ons aan een perfecte – in plaats van overvolle garderobe. 

Slow fashion
Welke wol wordt er gebruikt, wat is de foodprint en onder welke omstandigheden werkt de kleermaker? Bij Atelier Vinkenoog kun je ervan uitgaan dat er aandacht wordt geschonken aan de beste omstandigheden voor mens, dier en milieu. We zijn al ver en een 100% duurzame – biologische – stoffenlijn is daarom een kwestie van tijd. 

Second Life Suits
Vind je een kledingbak ook zo onpersoonlijk? Lever je pakken, jasjes en shirts in bij Atelier Vinkenoog. Wij zorgen belangeloos dat dit gestoomd en gerepareerd op de juiste bestemming belandt. Representatieve kleding wordt zo bereikbaar voor iedereen. Dus ook voor hen die het zich niet kunnen permitteren. Meer info >>