Psychologie van kleur

Bewustworden van onbewust gedrag, het is een opgave. De hele dag door beïnvloed je, of je wilt of niet. . Doe het dan goed, bijvoorbeeld door de juiste kleuren te gebruiken die de juiste stemming oproepen. Of je gewoon doen stralen in plaats van ziek te laten lijken…

Hiervoor dienen we wat theorie door te nemen, niets gaat vanzelf. Johannes Itten (1889-1967) was een Zwitserse kunstschilder, ontwerper en docent. Hij is vooral bekend geworden vanwege zijn theoretisch werk in verband met het Bauhaus en zijn kleurenleer. Itten ging ervan uit dat iedereen onbewust weet welk kleurtype je bent. We onderscheiden onderstaande typen.

 

Kleuren
Herken je jezelf in een van de typen Wat draag je doorgaans? Nu is het zaak om die kleuren dan in je voordeel te laten spreken, daarom is het belangrijk te weten wat de psychologische uitwerking is van een kleur.  


Blauw
Trots, betrouwbaar, chic, verantwoordelijk, traditioneel maar kan ook  conservatief of koppig overkomen.


Grijs
Di
scipline, serieus, stoer, evenwichtig maar kan ook koel, saai  of afstandelijk overkomen.


Zwart 
Macht
, kracht, elegant, gezag, gereserveerd, maar kan (vooral bij   mannen) gelegenheidskleur worden gezien (trouwen & rouwen).


Bruin
Vertrouwen, natuurlijk, stabiel, warm maar kan ook oubollig of informeel overkomen.


Rood
Dynamisch, zelfbewust, opwindend maar kan ook agressief en dominant overkomen.


Groen.
Natuurlijk, verantwoord, rustig, stabiel maar kan ook saai overkomen.

 

Hoe laat jij jouw kleding in je voordeel spreken?
Atelier Vinkenoog traint bedrijven en geeft ook een individueel advies.
Meer weten? Neem contact op. 

Close

Arthur Vinkenoog

When Arthur Vinkenoog started as an entrepreneur in fashion in 2010, tailor-made clothing was still in its infancy. Tailoring on site was certainly unknown and very innovative. Being progressive in product and convenience in combination with quality has always been - and will always be - his starting point.

The last years Arthur Vinkenoog approached the challenges and developed his skills not only as a tailor, he learned the key is to pay attention to both, inner and outer wellbeing to attain the best result. With color, shape and style as a foundation or customization, Arthur Vinkenoog provides more than a personalized treatment than you may expect. Everyone is unique, has its own taste and preference, both emotionally and in appearance. Atelier Vinkenoog is a guided place to be yourself and express oneself creatively.

As a result, Arthur's clients get a unique personal style. You can see and feel Arthur values ​​precision and fit regarding to any body type, that leads to the most importantly: to feel totally comfortable in your tailored clothing. It's a approach that has brought its rewards. Long-term personal relationships with customers confirm the success of Atelier Vinkenoog.