Mijn trouwpak en waarop ik dan let…

Bij een voornemen te trouwen, hoort een mooi trouwpak op maat. Voordat je je dit laat aanmeten is het verstandig informatie in te winnen en je te laten inspireren. Je mag op deze dag best boven ja gasten uitstijgen.

Maar waar let je dan op, welke vragen kun je je stellen nog voordat je je afspraak bij Atelier Vinkenoog ingaat? 

 • In welk jaargetijde is de bruiloft?
 • Wat je jouw stijl? En hoe ga je je onderscheiden van de gasten?
 • Wil je een gilet dragen? En zo ja; in zelfde stof/patroon als het pak?
 • Is de setting formeel/informeel, of per dagdeel verschillend? En ho kun je dan variëren?
 • Is er een thema waarnaar verwezen moet worden? Is dit een kleur of een stijl?
 • Wat past er bij de trouwjurk? Niet onbelangrijk een beetje te matchen op de eerste dag als getrouwd stel.
 • Das of strik dragen, en een pochet? Gaan de manchetknopen van opa nog een rol spelen?
 • Schoenen met bijpassende riem of wellicht bretels in de broek?
 • Is een extra maatshirt (dag / avond) wenselijk?
 • Wil je initialen en trouwdatum in pak, gile en/of shirt?
 • Gaan de getuigen en ceremniemeester in eenzelfde stijl? En hoe kun je ze herkenbaar maken, afstemming van pak/das/pochet bijvoorbeeld?

 

En dat is nog niet alles…. 
Maar wees gerust, wij nemen je aan de hand, want we adviseren je voor, tijdens en na de fitting desgewenst over de volgende zaken. 

Stoffen
Welke stof past bij jou? Dik/dun, zwaar/licht?
Wol, linnen, zijden, katoen of kasjmier wellicht?

Pasvorm
Hoe zorg je ervoor dat een pak flatteert en in je voordeel werkt?
Strak gesneden of comfortabel? 

Kleur
Wat past bij huidskleur en haar?
Flets of ‘haalt het je op’? En wat is de uitwerking van een kleur?  

Stijl
Hoe creëer jij een eigen stijl die past bij je persoonlijkheid?
En hoe pas je deze in op deze feestelijke dag met plechtigheden? 

Tip!
Verzamel op internet vast enkele voorbeelden ter inspiratie op onze site of bijvoorbeeld Pinterest. Ook hier kom je veel inspiratie voor (trouw)kleding tegen. Schroom niet om voorbeelden die je aanspreken mee te brengen naar de inmeetsessie of vooraf toe te sturen.

Tot slot, laat je niet in de war brengen door alle tips, mogelijkheden en goedbedoelde tips en aanwijzingen van (schoon)moeders, vrienden en andere ‘deskundigen’. Ga bij jezelf na waarin jij denk dat je je prettig voelt zodat je straks alleen nog maar hoeft te SHINEN! op deze mooie dag.

Ontloop de drukte van een pakkenwinkel en krijg volledige aandacht tijdens je af afspraak in ons atelier. 

Close

Arthur Vinkenoog

When Arthur Vinkenoog started as an entrepreneur in fashion in 2010, tailor-made clothing was still in its infancy. Tailoring on site was certainly unknown and very innovative. Being progressive in product and convenience in combination with quality has always been - and will always be - his starting point.

The last years Arthur Vinkenoog approached the challenges and developed his skills not only as a tailor, he learned the key is to pay attention to both, inner and outer wellbeing to attain the best result. With color, shape and style as a foundation or customization, Arthur Vinkenoog provides more than a personalized treatment than you may expect. Everyone is unique, has its own taste and preference, both emotionally and in appearance. Atelier Vinkenoog is a guided place to be yourself and express oneself creatively.

As a result, Arthur's clients get a unique personal style. You can see and feel Arthur values ​​precision and fit regarding to any body type, that leads to the most importantly: to feel totally comfortable in your tailored clothing. It's a approach that has brought its rewards. Long-term personal relationships with customers confirm the success of Atelier Vinkenoog.